FAQ Educate.me

Wat doe ik met de code die ik op de binnenzijde van de kaft aflees?

De registratiecode geeft de gebruiker toegangsrecht tot de digitale content die bij het leerwerkboek hoort. Vanaf half augustus wordt de code op de website van e-ducate.me actief gezet. Surf naar e-ducate.me en ga naar de de knop 'registreren' bovenaan en klik.  Je zal met de nodige stappen begeleid worden om de registratie succesvol te laten verlopen. Een leerling of leerkracht zal pas volledig geregistreerd zijn en van alle functionaliteiten gebruik kunnen maken als de gegevens bevestigd zijn ofwel door de leerkracht m.b.t. de toegang van een leerling of door de ICT-coördinator m.b.t. de toegang voor een leerkracht.

Licenties zijn aan een persoon gebonden. Poging tot fraude bij registratie kan leiden tot verlies van de licentie of schorsing van de account.

Wat doe ik als ICT-coördinator?

De belangrijkste rol van de  ICT-coördinator is het bevestigen van de identiteit van  de leerkracht die zich registreert. Als een leerkracht zichzelf geregistreerd heeft, zal de ICT-coördinator een mail  krijgen waarbij de gegevens kunnen bevestigd of verbeterd worden. De ICT-coördinator heeft daarnaast de mogelijkheid om alle leerlingen, leerkrachten, klassen en vakken te beheren. Momenteel wordt er nog gewerkt ook aan de connectiviteit met  bestaande administratiesystemen.

Wat doe ik als leerkracht?

Als de registratie volledig is afgerond, zult u in het overzicht naar 'mijn klassen' kunnen gaan. Van elke klas zal een lijst van de geregistreerde leerlingen van de betreffende klas te zien zijn. We raden aan om de registratie klassikaal te doen in de eerste les. U kunt dan voor iedere leerling bevestigen of de gegevens correct zijn en of een leerling juist geregistreerd is.

Wat doe ik als individuele gebruiker?

Als individuele gebruiker meldt u zich als privépersoon. Een individuele gebruiker krijgt toegang tot de content, maar functionaliteiten zoals 'klassen' en 'beheer' zijn uitgeschakeld. Hiermee geeft deze gebruiker aan noch leerkracht, noch leerling te zijn aan een onderwijsinstelling of een bedrijf te vertegenwoordigen.

Iets niet duidelijk?

Contacteer e-ducate.me